Zidanškova po mesecu in pol znova v tekmovalnem pogonu, danes v Quebecu na igrišče tudi Juvanova

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan se bosta pred nastopom na odprtem prvenstvu ZDA preizkusili na turnirju serije WTA 250 v Granbyju. 

V Granbyju se bosta predstavili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Za Tamaro Zidanšek bo nastop v Quebecu sploh prvi po turnirju v Lozani v začetku meseca julija. V Švici se je Konjičanka prebila v finale dvojic, a nastop zaradi okužbe s Covid-19 odpovedala. “Kljub temu, da sem zdaj drugič prebolela koronavirus, mislim, da sem v zadnjem mesecu in pol uspela odklopiti in resetirati ter preklopiti na neko boljše mentalno stanje, boljše počutje. Upam, da je to to,” je Zidanškova povedala v pogovoru za Tenis Slovenijo v rubriki Teniško aktivni!

24-letni slovenski bo v 1. kolu turnirja serije WTA 250 nasproti stala Ukrajinka Marta Kostyuk (72. na WTA), kateri se bo Zidanškova poizkušala oddolžiti za poraz v Abu Dabiju leta 2021. Takrat je bila Kostyukova boljša s kar 6:1 in 6:1.

V Quebecu bo prave občutke pred odhodom v New York lovila tudi Kaja Juvan (70. na WTA). Ljubljančanko na papirju čaka lažje delo, saj ji bo v 1. kolu nasproti stala domača kvalifikantka Cadence Brade (646. na WTA).

Zidanškovo v primeru zmage v osmini finala čaka obračun proti boljši iz dvoboja Fourlis J. – Stakušić M., Juvanovo pa zmagovalka dvoboja Loeb J. – Wang Xiy.

WTA 250 Granby
(Kanada, $251.750, trda podlaga, zunaj)

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Kostuk M. (Ukr/10)
Juvan K. (Slo/7) – Brace C. (Kan/Q)