WTA Rim: Kaja Juvan po velikem preobratu do mesta v glavnem delu turnirja

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v Rimu uspešno kvalificirala v glavni del močnega turnirja serije WTA 1000. Tam bosta zaigrali še dve Slovenki, in sicer Tamara Zidanšek in Andreja Klepač. 

Kaja Juvan v Rimu že dvakrat uspešna. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko v 1. kolu kvalifikacij proti 924. igralki sveta Eleonori Alvisi iz Italije ni imela večjih težav, se je morala Kaja Juvan (82. na WTA) za zmago v 2. kolu kvalifikacij proti 52. igralki sveta Nurii Parrizas-Diaz precej bolj namučiti.

Sprva Ljubljančanki ni kazalo dobro. Španka je prvi niz dobila s 6:1, tudi v drugem nizu pa že vodila s 5:3. Juvanovi je v zadnjem trenutku uspel ‘re-break’, s katerim je zaostanek znižala na 4:5. V zaključku drugega niza je bil momentum na strani Slovenke, ki je v podaljšani sicer izgubila uvodni dve točki, nato pa jih osvojila kar sedem zapored in tekmo popeljala v odločilni tretji niz.

V zadnjem delu dvoboja je bila Juvanova tista, ki je povedla s 5:2. Naslednji dve igri sta pripadli Španki, ki je v 10. igri niza pri rezultatu 40:30 imela na voljo žogico za izenačenje na 5:5, a je ni izkoristila. Juvanova je na drugi strani izkoristila prvo zaključno žogico in se po letu 2020 še drugič v karieri skozi kvalifikacijsko sito prebila v glavni del turnirja.

Pred dvema letoma je Kajo v 1. kolu glavnega dela turnirja zaustavila rojakinja Polona Hercog, tokrat pa so možne nasprotnice Juvanove Karolina Muchova, Amanda Anisimova, Clara Tauson, Elena Rybakina, Jelena Ostapenko, Veronika Kudermetova in ena od kvalifikant.

V glavni del turnirja je bila neposredno že uvrščena Tamara Zidanšek (24. na WTA), ki se bo v 1. kolu pomerila proti Rusinji Darii Kasatkina (23. na WTA). Če bo Konjičanka uspešna, bi se v 2. kolu lahko srečala z lanskoletno polfinalno nasprotnico na Rolandu Garrosu Anastasio Pavlyuchenkovo.

WTA 1000 Rim
(Italija, 2.527.250$, pesek, zunaj)

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/11) – Alvisi E. (Ita/WC) 6:2, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/11) – Parrizas-Diaz N. (Špa/4) 1:6, 7:6(2), 6:4

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Kasatkina (Rus)
Juvan K. (Slo/Q) – ?

Dvojice, 1. kolo
Guarachi A./Klepač A. – ?