Viktoriji Azarenka zavrnili vizum za Kanado

Belorusinja Viktorija Azarenka, nekdanja prva igralka sveta, je sporočila, da so ji kanadske oblasti zavrnile vizum za nastop na turnirju WTA 1000 v Torontu (8. do 14. avgusta). Kanadčani so pozneje zatrdili, da zavrnitev nima povezave z igralkino nacionalnostjo, ampak zaradi zamude pri pridobitvi in obdelavi zdravstvenega kartona.

“Kanadski tenis potrjuje, da Viktorija Azarenka ni mogla pravočasno pridobiti vizuma za udeležbo. Zveza je aktivno delala na tej zahtevi z igralko in njeno ekipo več tednov, naredila vse, kar je bilo v njeni moči, a na žalost se je izkazalo, da je bil čas obdelave predolg,” so Kanadčani zapisali v izjavi, poslani francoski tiskovni agenciji AFP.

“Res sem žalostna, da izpuščam enega mojih najljubših turnirjev,” je pred tem na Twitterju sporočila 33-letna, trenutno 20. igralka sveta, ki je v Torontu trikrat prišla do polfinala.

V ponedeljek bi se morala v prvem krogu pomeriti s Švicarko Belindo Bencic, 13. igralko sveta, če bi obe v prvem krogu zmagali, pa nato s povratnico Sereno Williams.