V Metzu za naslov Carreno-Busta in Hurkacz

Španec Pablo Carreno-Busta in Poljak Hubert Hurkacz sta finalista teniškega turnirja serije ATP v francoskem Metzu z denarnim skladom 419.470 evrov. Hurkacz bo v četrtem finalu lovil še četrto zmago, medtem ko bo Carreno-Busta zaigral v jubilejnem desetem finalu in lovil sedmo zmago.

Španec je bil v razburljivem obračunu po dveh nizih s 7:5, 7:6 (8) boljši od domačina Gaela Monfilsa. Dvoboj je končal po uri in 50 minutah po sijajni zadnji točki v napeti podaljšani igri. V letu 2021 bo skušal priti še do tretjega naslova, potem ko je pred tem slavil v domači Marbelli ter v nemškem Hamburgu.

V finalu se bo 16. tenisač lestvice ATP pomeril s Hurkaczem. Trinajsti igralec sveta je v polfinalu premagal Nemca Petra Gojowczyka s 6:4, 7:6 (4). Vse boljši Poljak je letos osvojil turnir serije masters v Miamiju in igral v polfinalu Wimbledona, obenem pa je januarja slavil še na turnirju v Delray Beachu.

S Carreno-Busto se je v karieri pomeril enkrat, in sicer pred kratkim v Cincinnatiju, kjer je bil po dveh podaljšanih igrah boljši Španec.

– Metz, ATP (419.470 evrov):
– polfinale:
Hubert Hurkacz (Pol/1) – Peter Gojowczyk (Nem) 6:4, 7:6 (4);
Pablo Carreno-Busta (Špa/2) – Gael Monfils (Fra/3) 7:5, 7:6 (8)