Uspešen začetek Seniors lige

Včeraj se je z dvema tekmama začela Zavarovalnica Triglav Seniors liga. Gre za novo ligaško tekmovanje za vse starostne skupine z bogatim nagradnim skladom. V vseh kategorijah bo igralo kar 30 ekip.

Tekmovanje se je začelo z dvobojem v kategoriji ženske 20+ & 30+. Na teniških igriščih v Dobrovi je ekipa Diamond team s 3:0 premagala ekipo The Law. Najprej je Alenka Hiti z 2:0 premagala Laro Jerše, z identičnim rezultatom pa je Mateja Župan Brezovnik ugnala Ivo Sodnik. Končni rezultat sta z zmago v igri dvojic postavili Eva Grm in Katarina Pišljar. »Zelo smo zadovoljne, da smo se prijavile v ekipno ligaško tekmovanje. Prva tekma je za nami. Imele smo srečo z vremenom, napoved namreč ni bila najboljša. Če k temu dodamo še idilično okolje na zgornjem Škulju, potem je za nami popoln dan. Vzdušje na tekmi je bilo izjemno. Bilo je kot na kakšnih tekmah v ekipnih športih, zelo glasno, a v duhu fair-playa. Ploskale smo namreč tudi dobrim potezam tekmic. Naša ekipa je bila popolna, prijavljenih imamo kar 6 igralk. Prišle smo do zmage in dobro začele ligo. Naš cilj je zmaga v ligi in s tem uvrstitev na evropsko prvenstvo. Pozdravljamo takšno idejo Tenis Slovenije in si želimo, da bi se še več žensk prijavilo in igralo v takšnih tekmovanjih,« je dejala sokapetanka ekipe Diamond team Katarina Pišljar.

Kljub porazu je bila navdušena tudi igralka ekipe The Law, Iva Sodnik: «Organizacija ligaškega tekmovanja Zavarovalnica Triglav Seniors liga je odlična priložnost za igranje tenisa za vse rekreativne tekmovalce, ki se drugače tekmovanj ne udeležujemo. Sama sem bila nazadnje na teniškem turnirju pred približno 15 leti, podobno tudi Lara Jerše. Prvo srečanje sva odigrali proti ekipi Diamond Team. Kapetanka Katarina je zelo dobro organizirala srečanje, ki smo ga odigrale na zunanjih igriščih v Dobrovi. S končnim izidom srečanja sicer nisem najbolj zadovoljna, a bolj kot rezultat mi je pomembno to, da igramo, napredujemo in nabiramo nove izkušnje. Zelo se veselim tudi naslednjih srečanj.«

V TK Domžale pa sta v kategoriji moški 50+ srečali ekipi TK Domžale in TK Trbovlje. Domača ekipa je bila boljša s 3:1. Prva dva dvoboja med posamezniki sta dobila Matjaž Danev in Boštjan Kavčič, gostom pa je edino točko priigral Alojz Ašič. V igri dvojic sta po napeti tekmi zmagala Boštjan Kavčič in Simon Kruljec.

Vsi rezultati so dostopni tudi na spletni strani Tenis Slovenije: https://www.tenis-slovenija.si/seniors/.

Kapetani in igralci pa lahko do vseh rezultatov, lestvic in statistik dostopajo tudi na strani https://www.challanger.net. Gre za spletno aplikacijo na kateri se vodi celotno ligaško tekmovanje. Kapetani lahko načrtujejo srečanja, vnašajo rezultate, sprejemajo ali zavračajo predlagane termine in dodajajo avdio-video gradiva.

Naj še enkrat spomnimo, da bodo vse ekipe, v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v play off-u uspele uvrstiti v finale, pridobile tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem Tennis Europe organizacije.

Glavna nagrada je televizijski sprejemnik Philips, ki ga podarja pokrovitelj Big Bang. Srečneža bomo izžrebali na zaključnem mastersu med vsemi prijavljenimi igralkami in igralci.

Enomesečno zalogo pijače Red Bull (pločevinka Red Bull-a na dan za vsakega člana izžrebane ekipe) in VIP vstopnice za turnir serije ATP 500 na Dunaju, ki pod pokroviteljstvom Red Bull-a poteka zadnji teden oktobra, pa bomo izžrebali med vsemi prijavljenimi ekipami v Zavarovalnica Triglav Seniors Ligi.