U18: Protič Žakelj na Mastersu v Kopru najboljše prihranil za konec, do naslova še Hana Bečirovič Novak

V ponedeljek smo na igriščih TK Luka Koper dobili še zmagovalca Masters turnirja v starostni kategoriji U18. Največ sta pokazala Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB) in Jaka Protič Žakelj (BR-MB).

Na zaključnem Mastersu najboljša Hana Bečirovič Novak in Jaka Protič Žakelj.

Na Obali je na zaključnem Masters turnirju manjkalo kar nekaj najboljših igralcev tako v konkurenci deklet kot tudi v konkurenci fantov. Vzporedno s turnirjem v Kopru se namreč po Evropi odvija cela vrsta mednarodnih ITF turnirjev, kjer slovenski predstavniki igrajo eno vidnejših vlog.

Pri fantih je tako v Kopru kot 1. nosilec nastopil Job Japelj, sicer 10.-uvrščeni na domači lestvici. Predstavnik TK Medvode je v četrtfinalu bil hudo bitko z Žigo Bradaško (TC-LJ) in jo po treh nizih izgubil. Bradaška je zmago potrdil še z uspehom v polfinalu proti Borisu Barjaktareviću (SL-LJ), turnirsko zmago pa mu je v finalu preprečil Jaka Protič Žakelj (BR-MB). Slednji je z 2:0 v nizih po vrsti ugnal Miho Bajžlja (TKMED), Luko Videnovića (TR-KR), v finalu pa s kar 6:0 in 6:0 še Bradaško. Za Protiča Žaklja je bila to krstna zmaga na posamičnih turnirjih v U18 kategoriji.

Pri dekletih je odlično poletno sezono s turnirsko zmago kronala Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB), ki v Kopru prav tako kot Protič Žakelj ni izgubila niza. Po vrsti je ugnala Rimo Kočevar (TKMED), Laro Flerin (TR-KR) in v finalu še Anamari Žnuderl (MU-SO), ki je že v četrtfinalu po treh nizih izločila 1. nosilko turnirja Pio Marijo Rebec (TC-LJ).

Zavarovalnica Triglav – Masters U18
(TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)

DEKLETA

Četrtfinale
Žnuderl A. – Rebec P. M. 4:6, 6:3, 6:3
Vnuk Z. – Mumlek L. 6:3, 6:3
Flerin L. – Zalokar E. 6:0, 6:1
Bečirovič Novak H. – Kočevar R. 6:4, 6:2

Polfinale
Žnuderl A. – Vnuk Z. 7:5, 6:3
Bečirovič Novak H. – Flerin L. 6:2, 6:4

Finale: Bečirovič Novak H. – Žnuderl A. 7:6(10), 6:2


FANTJE

Četrtfinale
Bradaška Ž. – Japelj J. 7:5, 2:6, 6:4
Barjaktarević B. – Vodopija V. 6:0, 6:0
Protič Žakelj J. – Bajželj M. 6:1, 6:3
Videnović L. – Stollecker M. 6:4, 6:3

Polfinale
Bradaška Ž. – Barjaktarević B. 6:3, 6:3
Protič Žakelj J. – Videnović L. 6:2, 7:5

Finale: Protič Žakelj J. – Bradaška Ž. 6:0, 6:0

FOTO