Tom Kočevar Dešman: “Trenerski posel bom začasno opustil in se posvetil samo svoji karieri!”

V tokratnem FB pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil gost Tom Kočevar Dešman.

Tom Kočevar Dešman (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

31-letni Dešman se počasi pripravlja na novo sezono, v kateri bo sodeloval s teniško igralko Eleno Rybakino, za nameček pa je počasi končuje študij športnega managementa na Danskem.

“Začel sem s pisanjem diplome, oddati jo moram januarja. Zdaj grem počasi v Dubaj na priprave, v Slovenijo pa se vrnem okoli božiča. Bo kar pestro. Diploma bo povezana z mojim klubom v Hrvatinih. Raziskoval bom, kako privabiti čim več otrok iz lokalnega okolja. Izobraževanje poteka s pomočjo Sindikata športnikov Slovenije. Mislim, da je študij zaključil že Vid Kavtičnik,” je za začetek dejal Tom Kočevar Dešman.

Nato je spregovoril še o svoji teniški karieri: ”Kariera ni končana. Daleč od tega. Pa čeprav sem letos igral veliko manj kot pretekla leta. Sem pa veliko igral v ligah v Nemčiji, trenutno pa tudi v Italiji. Fizično sem še vedno dobro pripravljen, še vedno igram dober tenis. Zato bom trenerski posel, ki sem ga opravljal predvsem med pandemijo, začasno opustil in se posvetil samo svoji karieri. Bomo videli. Upam, da je pred mano še nekaj let igranja.”

Tom Kočevar Dešman je bil leta 2015 najvišje uvrščen na 349. mestu lestvice ATP, v reprezentanci pa je bil letos prvi igralec na tekmi Davisovega pokala v Portorožu, kjer je istočasno potekal tudi turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož: “Cela ekipa je spremljala dogajanje na ženskem turnirju. Organizacija je bila na visokem nivoju. Za Davisov pokal pa lahko rečem, da je bila to nova izkušnja. Prvič sem bil prvi igralec. Fantje smo opravili dobro delo in upam, da bo tako tudi marca.”

Dešman je v preteklosti sodeloval s Španko Garbine Muguruzo, ki je pred kratkim zmagala na zaključnem turnirju sezone: “Z Garbine sva še vedno v stiku. Slišiva se vsaj dvakrat na leto. Z njo sicer več ne sodelujem, sodelujem pa s Kazahstanko Eleno Ribakino. Ko bom v Dubaju bom treniral tudi z njo. Želim ostati v stiku, saj lahko po karieri kakšna referenca zelo pomaga.”

Še več zanimivih podrobnosti pa v posnetku.