[TENIŠKO AKTIVNI] – SVEN LAH: “Tamara lahko zmaga na turnirju za Grand Slam”

V Facebook pogovoru v projektu Teniško Aktivni! je bil tokrat gost Sven Lah. 23-letni Ptujčan je bil leta 2016 celo 74. mladinec na svetu, nato pa se je odločil za študij v ZDA. Živi v Teksasu, kjer obiskuje univerzo Baylor, ki je ena izmed najboljših športnih univerz na drugi strani luže.

Sven Lah. (Foto: Sportida)

Ob omembi Teksasa v Sloveniji vsi takoj pomislijo na Luko Dončiča. “Luka ni popularen samo v Dallasu, ampak celotnem Teksasu. Na študij sem prišel pred njegovim prihodom v ligo NBA, ko se je res lepo poklopilo, da ni odšel v Atlanto, ampak je prišel v Dallas. Vem, da ima rad tenis. Na IG sem videl, kako je igral z Nowitzkim,” je o največjem slovenskem športnem zvezdniku dejal Lah, nato pa spregovoril nekaj besed o samem študiju financ:

”Za ta korak sem se odločil pri 16, 17 letih. Moja prva izbira je bila Ohio State. Z njimi sem bil povezan zaradi trenerja Zorana Krajnca, to univerzo pa je obiskoval tudi Blaž Rola. Ni se izšlo, tako da sem na koncu pristal na univerzi Baylor. Pri tem mi je pomagal Matija Zgaga. Za študij sem se odločil, ker sem vedel, da bo to dobra popotnica za prihodnost. Nisem želel tvegati, da bi šel iz mladinske konkurence in brez izobrazbe takoj med profesionalce. Vsi vemo, kako težko je v tem obdobju prodreti naprej. Le redkim uspe. Se mi zdi, da je bila to prava izbira,” je dejal Lah, ki se je nato spomnil tudi na skupne treninge s Tamaro Zidanšek:

“Na treningih me je prav gotovo premagala, a se žal ne spomnim kdaj. Poznam jo od majhnih nog in vem, da je ona zmožna pokazati še več, kot ji je uspelo do tega trenutka. Pri njej traja malce dlje, da stvari stečejo. Upam, da ji čimprej uspe osvojiti turnir za grand slam. Če me vprašate ali je to možno, bom odgovoril, da je. Absolutno. To je samo vprašanje časa. Morda bo malce kasneje kot bi si vsi želeli, ampak verjamem, da ji bo uspelo.”

Še več zanimivosti, tudi o nadaljevanju študija v ZDA, selitvi v New York in trenerju Zoranu Krajncu, pa v posnetku.