Teniške igralke sodelujejo pri ozaveščanju pomena zgodnjega odkrivanja bolezni

V Portorožu bo od 13. do 19. septembra potekal teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava. Na odmevnem mednarodnem športnem dogodku bodo prisotne igralke iz več kot 20 držav, med njimi tudi osem Slovenk s Tamaro Zidanšek na čelu.

Turnir poteka v Tenis areni Portorož, v idiličnem okolju na obali Piranskega zaliva pa je del teniške zgodbe tudi blagovna znamka Zala. Pivovarna Union se je kot dolgoletni sponzor Tenis Slovenije z vodo Zala pridružila skupnim naporom, da čim bolje obeležimo turnir WTA, ki se je po 11 letih vrnil v Slovenijo.

Ker nosilke kampanje WTA, znamko Zala ter bojevnice združenja Europa Donna povezujejo enake lastnosti: spoštovanje, moč, pogum, čast, uspeh, strast in ponos, so se pri blagovni znamki Zala odločili tudi za simbolično gesto. Kot podporniki slovenskega tenisa in društva Europa Donna Slovenija so vsem tekmovalkam turnirja podarili poseben paket dobrodošlice.

Zala izdelkom in promocijskemu materialu so dodali simbolični rožnati trak za povitje teniškega loparja. Gre za simboliko, ki jo vsako leto septembra v okviru dogodkov in aktivnosti promovira znamka Zala in tako pripomore še k večjemu poznavanju pomembnosti preventive in programov, ki jih izvajajo v Društvu Europa Donna.

Teniške igralke so bile nad darilom navdušene. Kot vzornice mladim dekletom in športnice se zavedajo pomena zdravega načina življenja. Ozaveščanje o boleznih sodobnega časa je zelo pomembno pri razumevanju bolezni in naporih v boju z rakom v tem primeru raku dojk. V Sloveniji je to najpogostejša oblika raka pri ženskah. “Zdrav način življenja je vrednota, ki je zelo pomembna v mojem življenju. Starša, ki sta oba zdravnika, me že od malih nog učita takšnega načina življenja. Oba sta pravi zgled za to. Pomembno je ozaveščati in opozarjati, da zdravje ni samoumevno. Poznam postopke za preverjanje raka dojk. Pomembno je, da so punce seznanjene s postopki odkrivanja bolezni v zgodnji fazi. Pomembno je, da se dekleta pozanimajo o tem in zberejo potrebne informacije,” je dejala Kaja Juvan, ena od štirih Slovenk, ki ima že zagotovljen nastop na glavnem turnirju.