Home » Tenis je varen!

Tenis je varen!

Na Tenis Sloveniji želimo izpostaviti, da je ukvarjanje s športom oziroma s tenisom, ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil, zdravo in varno.

Tenis je varen!

Podrobneje o projektu

V Sloveniji je trenutno preko 80 teniških klubov, članov Tenis Slovenije, večina jih ima pozimi postavljene napihljive hale oziroma teniške balone. Ob tem je tudi nekaj teniških dvoran. Če velika prostornina objekta zaradi ogrevanja predstavlja velike stroške, pa ima v primeru varnosti igranja velikost pozitivne lastnosti. Zato je sporočilo Tenis Slovenije jasno in enostavno. Pa veš, zakaj ga je varno igrati? Ker to dokazujejo štiri dejstva in zakoni fizike!

  1. Teniško igrišče obsega okoli 720 m2.
  2. Razdalja med igralcema je od 5 do 28 metrov.
  3. Edini stik med igralcema je žogica, ta pa ne omogoča prenosa virusa.
  4. Teniški baloni za postavitev potrebujejo nenehen dotok svežega zraka.

 

Projekt podpira tudi nekdanji teniški igralec, zdaj selektor moške reprezentance, Grega Žemlja: “Šport je vedno bil in bo zdrav način življenja. V trenutnem položaju to še posebej velja za tenis, kjer ne poznam primera, kjer bi prišlo do okužbe na igrišču med treningom ali tekmo. Igralci so redno nastopali tudi na domačih in mednarodnih turnirjih in večjih težav ni bilo. Seveda pa je med igranjem potrebno upoštevati varnostno razdaljo in ostala priporočila pristojnih organov. Res si želim, da bo kmalu spet vse potekalo pa normalnih tirih.”

Tenis je torej zdrav, priporočljiv in dovoljen način rekreacije, zato vabljeni na lokalna teniška igrišča. Ker je Slovenija med vodilnimi po številu igrišč na prebivalca se ni za bati, da ne bi dobili prostega kotička za rekreacijo.

Najnovejše novice projekta