Tenis Fest (U18): V Portorožu z dvojnim naslovom zavladala Luka Videnović in Nika Završki (FOTO)

Po tem, ko so se na slovenski obali na Tenis Festu že predstavile vse mlajše kategorije do 16. leta starosti, smo v Potrorožu dobili tudi najboljša v kategoriji Petrol U18. To sta postala Luka Videnović (TR-KR) in Nika Završki (ŠD_LTA).

Luka Videnović in Nika Završki sta na najvišjo stopničko stopila tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah.

V konkurenci fantov se je v boj za naslov na Tenis Fest turnirju podalo kar 31 tekmovalcev. V 2. kolu je presenečenje pripravil Mark Sisan Grošelj (TKNET), ki je z 2:1 v nizih ugnal 3. nosilca turnirja Ažbeta Jarca (TKMED), a že v naslednjem kolu je previsoko oviro zanj predstavljal Boris Barjektarević. Predstavnik TD Slovan si je z zmago proti Marku priigral mesto v polfinalu, kamor so so prebili še Luka Videnović (TR-KR), Vaal Urankar (TABRE) in z zmago proti 1. nosilcu Gregu Sevšku (KRŠKO) tudi Max Stollecker (TR-KR).

Tako kot v začetni fazi turnirja je Luka Videnović tudi v polfinalu zaigral zelo prepričljivo in Barjektarevića ugnal s 6:2 in 6:3, za bolj izenačen dvoboj pa sta poskrbela Stollecker in Urankar. Po treh nizih se je zmage veselil predstavnik TA Breskvar, ki pa v finalu ni našel pravega orožja za Videnovića. Ta je v finalu dodal le še piko na i izjemnemu tednu in dvoboj dobil s 6:1 in 6:1.

Pri dekletih je med 17 tekmovalkami največ pokazala Nika Završki (ŠD_LTA). V zgornjem delu žreba smo spremljali izenačen polfinalni obračun igralk TK Triglav Kranj Lare Flerin in Pike Doberlet, medtem ko je Niko Završki izzvala Alja Širovnik (PTUJ). V finale sta se prebili Lara in Nika, v boju za naslov pa je v ključnih trenutkih bolje zaigrala Nika, ki je dvoboj dobila s 7:5 in 6:2.

Tudi v dvojicah smo v finalu spremljali igralce in igralke, ki so se izkazali v posamični konkurenci. Luka Videnović in Vid Mohar (GROSU) sta v finalu s 6:0 in 6:4 ugnala dvojico Barjaktarević B./Urankar V., medtem ko je bila pri dekletih naveza Flerin L./Završki N. boljša od Ajde Bubnič (LUKAKP) in Špele Grandič (LUKAKP).

 

Tenis Fest – Petrol U18
(Portorož, ŠRC Marina, peščena podlaga)

FANTJE

Posamezno, četrtfinale
Stollecker M. – Sevšek G. 3:6, 6:3, 6:3
Urankar V. – Friš Ž. 6:3, 6:3
Barjektarević B. – Sisan Grošelj M. 6:1, 7:6(3)
Videnović L. – Bukovec R. 6:1, 6:2

Polfinale
Urankar V. – Stollecker M. 4:6, 6:4, 6:4
Videnović L. – Barjektarević B. 6:2, 6:3

Finale: Videnović L. – Urankar V. 6:1, 6:1

Dvojice, finale: Mohar V./Videnović L. – Barjaktarević B./Urankar 6:0, 6:4

VSI REZULTATI
Posamezno
Dvojice


DEKLETA

Posamezno, četrtfinale
Flerin L. – Milosavljević L. 6:1, 6:1
Doberlet P. – Tanko A. 6:2, 6:4
Širovnik A. – Radiković S. 3:6, 7:5, 6:0
Završki N. – Zalokar E. 6:4, 6:2

Polfinale
Flerin L. – Doberlet P. 3:6, 6:3, 6:2
Završki N. – Širovnik A. 6:2, 6:4

Finale: Završki N. – Flerin L. 7:5, 6:2

Dvojice, finale: Flerin L./Završki N. – Bubnič A./Grandič Š. 6:2, 6:2

VSI REZULTATI
Posamezno
Dvojice

FOTOGALERIJA