Tenis Fest (U12): V Portorožu zavladala Nika Mlakar in Alexander Burmakin (FOTO)

V ponedeljek se je na Tenis Festu v Portorožu zaključilo odprto prvenstvo v starostni kategoriji U12. V glavnih kategorijah sta se naslova razveselila Alexander Burmakin (TK-CC) in Nika Mlakar (TKMED).

Na igriščih ŠRC Marina Portorož so se igralci v starostni kategoriji U12 dodobra ogreli že v začetku tedna, ko so nastopili na t.i. round-robin turnirju. Tam so 1. mesto v skupini brez poraza zasedli Nal Zorko (MAXLJ), Aljaž Štor (CTA), Mark Pavčič (TK-CC), Martin Kolarič (PVALD), Lan Filipič (LUKAKP), Jaša Pečovnik (SL-LJ), Lovro Zajc Hace (OL-LJ), Jure Stanovnik (PROTEN), Val Mežan (RADOM), Mark Škundrić (ŽTKMB), Lukas Šušterič (BREŽI) in Uroš Bigič (GFTA) med dečki ter Nika Kožuh (MAJA), Brina Milovanović S. (MAJA), Melani Berk (KRMELJ), Nika Štor (RAVNE), Hana Peterlin Pahor (BENČ), Pika Lamovšek (ŠD_LTA), Tinkara Novak (TKMED), Lana Pleskovič (ŠD_LTA), Tara Stojanović (ŠD_LTA) in Lili Štusaj (ŠD_LOK) med deklicami.

Najboljši na U12 turnirju so svoje pokale ponosno dvignili v zrak.

Od petka, 13. avgusta, dalje so se nastopajoči pomerili še v klasičnem turnirju. Pri dečkih sta se v zgornji polovici žreba v polfinale prebila Patrik Semenič (SL-LJ) in Alexander Burmakin (TK-CC), v spodnji polovici pa je to uspelo Aljažu Štoru (CTA) in Lanu Konečniku (SGRAD). Oba polfinalna dvoboja sta bila izjemno izenačena in odločena po treh odigranih nizih, finalno vstopnico pa sta si na koncu priborila Burmakin in Konečnik. V borbi za naslov je v ključnih trenutkih bolje odigral predstavnik Burmakin, ki je dvoboj dobil s 6:2 in 7:5.

Pri deklicah je svoj trenutek dočakala Nika Mlakar (TKMED), ki je na poti do naslova prepričljivo ugnala vse štiri tekmice. Še največ iger (4) ji je v polfinalu odvzela Laura Basailovič (OL-LJ). V finalu je Mlakarjeva z rezultatom 6:0 in 6:3 ugnala klubsko prijateljico Jerco Fleischman, ki je bila predtem v polfinalu boljša od Luise Fusil (HARI).

Mlakarjeva in Burkamin sta se do naslova prebila tudi v dvojicah. Nika je bila najboljša v paru skupaj s Fusilovo, Alexander pa s Patrikom Semeničem. Turnirja B kategorije sta pripadla Jonu Novaku (GROSU) in Sofiji Malić (VANGA).

REZULTATI ROUND-ROBIN TURNIRJA
FOTOGALERIJA

TENIS FEST – ŠRC MARINA PORTOROŽ

(Odprto prvenstvo U12)

DEČKI A

Posamezno, četrtfinale
Semenič P. – Videnovič S. 6:0, 6:2
Burmakin A. – Zorko N. 6:2, 6:3
Štor A. – Mulej A. 6:1, 6:4
Konečnik L. – Škundrič P. 6:1, 6:0

Polfinale
Burmakin A. – Semenič P. 7:6(9), 3;6, 6:2
Konečnik L. – Štor A. 5:7, 6:3, 6:2

Finale: Burmakin A. – Konečnik L. 6:2, 7:5

Dvojice, finale: Burmakin A./Semenič P. – Škundrič P./Štor A. 6:3, 6:4


DEČKI B

Posamezno, polfinale
Požonec L. – Kostanjšek S. 6:2, 6:3
Novak J. – Mlakar V. 6:1, 6:0

Finale: Novak J. – Požonec L. 6:1, 6:1


DEKLICE A

Posamezno, četrtfinale
Mlakar N. – Pleskovič L. 6:2, 6:0
Basailovič L. – Grubešić U. 6:1, 6:4
Fusil L. – Stojanović T. 6:1, 6:0
Fleischman J. – Lamovšek P. 6:1, 6:1

Polfinale
Mlakar N. – Basailovič L. 6:2, 6:2
Fleischman J. – Fusil L. 6:3, 6:2

Finale: Mlakar N. – Fleischman J. 6:0, 6:3

Dvojice, finale: Fusil L./Mlakar N. – Basailovič L./Fleischman J. 6:0, 7:6(7)


DEKLICE B

Posamezno, polfinale
Malić S. – Čeč K. E. 6:0, 6:0
Kantoci V. – Antolinc S. 7:6(5), 6:4

Finale: Malić S. – Kantoci V. 6:0, 6:2