Tamara Zidanšek onkraj luže nadigrala nekdaj 3. igralko sveta

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v Chicagu naredila prvi korak proti preboju med najboljših 30 igralk na svetu. V tekmi 1. kola turnirja serije WTA 500 je z rezultatom 6:2 in 6:1 nadigrala domačinko Sloane Stephens.

Tamara Zidanšek boljša od Sloane Stephens. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Čeprav je pred dvobojem v Chicagu dobila njun edini medsebojni obračun, ob tem pa na WTA lestvici zaseda 30 mest višji položaj, Tamara Zidanšek po mnenju stavnic ni veljala za favoritinjo v obračunu proti Sloane Stephens.

Američanka, ki je leta 2018 na WTA lestvici zasedala že 3. mesto, je na domačih tleh upala na dober rezultat, a svoje je imela povedati tudi mlada Konjičanka. Ta je nasprotnico v uri in 14 minutah nadigrala in ji v celotnem obračunu prepustila vsega tri igre. Popolna je bila pri reševanju ‘break’ žogic nasprotnice (8/8), sama pa Američanki odvzela štiri servisne igre (4/7).

Za Zidanškovo je bila zmaga nad Stephensovo pomembna tudi za njen položaj na WTA lestvici. Trenutno zaseda 33. mesto, dober rezultat v Chicagu pa jo bi lahko prvič v karieri izstrelil med najboljših 30 igralk sveta. Kot naslednja se bo Zidanškovi nasproti postavila Čehinja Tereza Martincova, ki je pred kratkim nastopala tudi na turnirju v Portorožu. Za igralki bo to tretji medsebojni obračun, vsaka je do sedaj dobila po enega.

WTA 500 Chicago (Zda, $565.530, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/13) – Stephens S. (Zda) 6:2, 6:1
2. kolo: Zidanšek T (Slo/13) – Martincova T. (Češ)

Dvojice, 1. kolo
Sasnovich A./Zidanšek T. – Dart H./Mihalikova T.
(6)Jurak D./Klepač A. – (WC)Baptiste H./Osuigwe W. 6:4, 6:1

Osmina finala
(6)Jurak D./Klepač A. – ?