Slovenci začeli z delom v organih Tennis Europe

Konec leta je Izvršni odbor Tennis Europe sprejel sestavo petih odborov, v katerih imajo pomembno vlogo tudi slovenski predstavniki. Ti bodo delovali v obdobju 2021-2024. V istem obdobju bo deloval tudi predsednik TE Ivo Kaderka, kot tudi Izvršni odbor organizacije. 

Tako predsednik kot Izvršni odbor sta bila izvoljena na septembrski skupščini, na kateri je Slovenijo zastopal direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič, ki kot predstavnik za mednarodne odnose redno sodeluje na konferencah in skupščinah Tennis Europe in Mednarodne teniške zveze (ITF).

Zaradi čedalje aktivnejše vloge v delovanju v mednarodnih teniških organizacijah so v delo v različnih odborih vključeni tudi slovenski teniški delavci. V delo petih odborov (nov je Odbor za spolno enakost) so vključeni teniški delavci iz 34 držav od skupno 50 članic organizacije Tennis Europe. Luka Zalaznik sodeluje v odboru za Seniors tenis, Marko Por v odboru za mladinski tenis, Blaž Anže Pipan v odboru sodniške organizacije in profesionalnih turnirjev WTT, Gregor Krušič pa v odboru za razvoj tenisa v Evropi.

Zaradi dobrega dela in vse boljših rezultatov slovenskih teniških igralcev in igralk v vseh starostnih kategorijah je Tenis Sloveniji na skupščini uspelo pridobiti organizacijo trenerske konference Tennis Europe, ki bo letos jeseni. Predzadnja je bila leta 2018 v Franciji, v Mouratoglou Tennis Academy, zadnja pa leto pozneje v Minsku.

Naslednja skupščina Tennis Europe bo marca letos na Portugalskem.