Selektor Grega Žemlja po porazu proti Čilu: “Malo smo razočarani, vendar pa se moramo zavedati, da je bil to naš maksimum”

Slovenski moški teniški reprezentanci v Čilu ni uspelo pripraviti presenečenja. V kvalifikacijah za svetovno skupino 1 Davisovega pokala je Slovenija izgubila s 4:0 in se tako vrača v svetovno skupino II.

Čilenci boljši od Slovencev.

Drugi dan je bil najprej na sporedu dvoboj dvojic. Za Slovenijo sta v Vini del Mar zaigrala Sebastian Dominko in Blaž Rola. Uigrana Čilenca Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo sta bila boljša in po uri in 19 minutah slavila zmago s 6:2 in 6:3. Slovenca sta osvojila 5 iger, vendar sta prikazala bistveno boljšo igro kot to kaže rezultat. V obeh nizih sta imela svoje priložnosti, vendar jih na koncu nista uspela izkoristiti. Zmagovalec kvalifikacijskega dvoboja je bil tako odločen že po treh tekmah.

“Malo smo razočarani, vendar pa se moramo zavedati, da je bil to naš maksimum. Žal mi je predvsem dvoboja Blaža Role v petek, ki bi ga lahko dobili in imeli danes aktiven rezultat. Hkrati bi bila domača ekipa pod večjim pritiskom. Tudi v dvojicah sta fanta odigrala zelo solidno. Četudi rezultat ne kaže tega, sta imela cel kup priložnosti za bolj ugoden razplet. Blaž je imel res veliko smole, zaradi težav s kolenom je moral spremeniti celoten gib pri servisu, ob tem pa ne smemo pozabiti še na zastrupitev s hrano. Žal nismo osvojili nobene točke.” je povedal slovenski kapetan Grega Žemlja.

“Glede na hiter poraz lahko rečem, da sem razočaran. Težko pa je bilo pričakovati kaj več. Že v Čile smo prišli močno oslabljeni, potem pa so se težave nadaljevale tudi tukaj. Vsaj pri meni je šlo vse narobe. Daleč od tega, da smo bili 100 %. Igrali smo proti močni ekipi. Če bi igrali z najboljšo ekipo bi bilo bolj izenačeno. Treba pa je biti realen. Izgubili smo, zdaj pa je potrebno naš pogled usmeriti v prihodnost,” je dejal vodja na igrišču Blaž Rola. V četrtem obračunu je Dominko zaigral še proti 832. igralcu sveta Diegu Fernandezu Floresu. Slovenec je dobil prvi niz, naslednja dva pa Čilenec in dvoboj se je končal z rezultatom 4:0 za Čile.

Slovenijo naslednji nastop v Davisovem pokalu čaka sredi septembra v svetovni skupini II, tekmec pa še ni znan.

Davisov pokal, kvalifikacije za svetovno skupino I

Čile – Slovenija

1. dan

Alejandro Tabilo – Bor Artnak 6:3, 6:3.
Nicolas Jarry – Blaž Rola 6:3, 3:6, 7:5.

2. dan

Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo – Sebastian Dominko/Blaž Rola 6:2, 6:3.
Diego Fernandez Flores – Sebastian Dominko 3:6, 7:6 (4), 10:2.