Prva nosilka v Clevelandu prezahtevna nasprotnica za Juvanovo, Hercogova napredovala

Po Tamari Zidanšek sta na zadnjem turnirju pred OP ZDA na igrišče stopili še Kaja Juvan in Polona Hercog. Mlajša Ljubljančanka ni bila kos prvi nosilki turnirja, vsaj še en obračun pred zadnjim turnirjem za Grand Slam pa si je priigrala Hercogova.

V Clevelandu je kot prva od Slovenk na igrišče stopila Kaja Juvan, ki se je poizkušala zoperstaviti 1. nosilki turnirja Darii Kasatkini. 24-letna Rusinja, ki na WTA lestvici trenutno zaseda 27. mesto, je v zadnjem času v dobri formi, kar je potrdila tudi na dvoboju proti štiri leta mlajši Slovenki. V devetih igrah, ko je Juvanova imela na voljo svoj začetni udarec, je kar sedemkrat igro končala kot zmagovalka. Oba niza je dobila s 6:3. Bližje uspehu je bila Kaja v drugem nizu, ko je povedla z ‘breakom’ prednosti (3:2), a nato igre ni več osvojila.

Polona Hercog v Clevelandu napredovala v 2. kolo. (Foto: Sportida)

Precej lažjo tekmico na papirju je imela v 1. kolu turnirja serije WTA 250 Polona Hercog, ki ni imela večjih težav proti 342. igralki sveta Marii Mateas. 22-letna Američanka je v uri in 23 minutah, kolikor je trajal dvoboj, osvojila pet iger, kar ni bilo dovolj, da bi vsaj v enem nizu ogrozila uspeh Hercogove. Slednja se bo za preboj v četrtfinale turnirja pomerila proti Romunki Irini Begu (74. na WTA lestvici), ki je v 1. kolu presenetila 3. nosilko turnirja Ekaterino Alexandrovo (34. igralka sveta).

WTA 250 Cleveland (ZDA, $235.238, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Kasatkina D. (Rus/1) 3:6, 3:6
Hercog P. (Slo) – Mateas M. (Zda) 6:3, 6:2

2. kolo: Hercog P. (Slo) – Begu I. (Rom) [25.8., 0.00]


WTA 250 Chicago (ZDA, $235.238, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. kolo: Zidanšek T. (Slo/4) – Gracheva V. (Rus) 3:6, 6:1, 2:6

Dvojice
1. kolo: Golubic V./Zidanšek T. – (3)Kichenok N./Olaru R. 2:6,* – prekinjeno