Pomembno obvestilo o koncu roka za povračilo stroškov testiranja in o skrajšani veljavnosti pogoja PCT testiranja

Spoštovani, povračilo stroškov testiranja za športnike in delavce v športu je mogoče le še do 31. decembra 2021. Za potrebe tekmovalnega športa, je bil od marca letos v veljavi ukrep pomoči športu in povračilo stroškov testiranja na prisotnost virusa SARS-CoV-2 za tekmovalni tenis. V skladu z osmim protikoronskim paketom (PKP8) se ta ukrep s koncem letošnjega leta izteka. Zato vse upravičence do povračila stroškov prosimo, da račune za testiranja opravljena po izteku roka ukrepa, več ne pošiljate na Tenis Slovenijo, saj povračila ne bodo mogoča.

Tenis Slovenija

Za izkazovanje pogoja PCT testiranja po novem skrajšana veljavnost negativnih testov. Vlada RS je na svoji zadnji redni seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19.

Te spremembe vključujejo skrajšano veljavnost negativnih testov, kot pogoj PCT, in sicer je veljavnost PCR testov skrajšana iz 72 na 48 ur ter veljavnost HAG testov iz 48 na 24 ur. Danes smo s strani pristojnega ministrstva pridobili potrditev, da te spremembe veljajo tudi za področje športa.

V primeru morebitnih dodatnih vprašanj vam ostajamo na voljo.