Pia Lovrič: “Imam igro, s katero lahko igram tudi na največjih turnirjih”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodelovala Pia Lovrič. Talentirana in samozavestna Slovenka je bila v zadnjem obdobju zelo uspešna. Na turnirjih ITF je nastopila v kar štirih finalih, enkrat pa je slavila tudi v kategoriji dvojic.

Pia Lovrič se je preselila na trdo podlago. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

“Trenutno sem doma. Ta teden bi sicer morala nastopati v Avstriji, vendar smo se zaradi velikega števila tekem odločili za počitek in pripravo na turnirje s trdo podlago. Z dosedanjim delom sezone sem zadovoljna, kljub temu, da sem bila kar veliko odsotna zaradi koronavirusa in poškodbe,” je za začetek dejala Lovričeva in nato obrnila pogled tudi v prihodnost.

S svojo uvrstitvijo namreč še ne more nastopati na največjih turnirjih, a je to ne skrbi: ”Psihološko mi to ni težko. Vem, da sem zmožna to doseči. Imam igro, da lahko pridem tudi na boljše turnirje. Treba je delati, igrati je treba turnirje in potem pridejo tudi rezultati.”

Pio bomo lahko videli tudi na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož (13. do 19. september), še več o njenih načrtih pa v priloženem posnetku.