Ostapenkova v Dubaju nanizala tri zmage proti nosilkam

Latvijka Jelena Ostapenko se je uvrstila v finale teniškega turnirja v Dubaju, potem ko je v polfinalu premagala nekdanjo prvo igralko sveta Romunko Simono Halep z 2:6, 7:6 (0) in 6:0.

Za Ostapenkovo je bila to na turnirju že tretja zmaga proti nosilkam, pred tem je izločila Poljakinjo Igo Swiatek in Čehinjo Petro Kvitovo, vse po zaostanku 0:1 v nizih.

V finalu se bo merila z 31. igralko sveta, Rusinjo Veroniko Kudermetovo, ki je polfinale dobila brez boja, Čehinja Marketa Vondrousova ji je dvoboj zaradi poškodbe predala.

Ostapenkova in Halepova sta se pomerila prvič po finalu Pariza leta 2017, ko je prav tako zmagala Latvijka, ki bo v Dubaju nastopila v svojem 11. finalu, lovila bo peto turnirsko zmago.

“Na turnirju sem premagala štiri zmagovalke grand slam turnirjev. Že samo igrati proti tekmicam ni lahko, kaj šele zmagati. Na začetku sem se počutila izčrpano, nisem se dobro ogrela, a je bilo v nadaljevanju bolje. Vedela sem, da moram biti agresivna,” je po zmagi dejala Latvijka, ki bo v ponedeljek spet med najboljšimi 20 igralkami sveta na računalniški lestvici, prvič po letu 2018.