Norrie v Indian Wellsu boljši od Basilašvilija

Britanec Cameron Norrie je zmagovalec teniškega turnirja serije masters v Indian Wellsu. Na turnirju z nagradnim skladom 8,15 milijona ameriških dolarjev je v finalu s 3:6, 6:4, 6:1 ugnal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija in se podpisal pod največjo zmago v karieri.

Norrie je v sedmem finalu slavil drugič, prvič na tako visoki ravni. Pred tem je namreč na turnirjih serije masters le enkrat prišel do osmine finala (Monte Carlo 2019), letos pa je v tretjem krogu igral v Miamiju.

Tudi današnji finale se za Britanca ni začel najbolje, potem ko je izgubil prvi niz s 3:6, a je nato dobil preostala dva za največjo zmago v karieri. Drugo po letošnjem Los Cabosu (trda podlaga) na začetku sezone. Na lestvici ATP se je 26-letni Britanec dvignil na 15. mesto, v razvrstitvi letošnje sezone za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Torinu pa je trenutno deseti.

Basilašvili je bil doslej le malenkost bolj uspešen na turnirjih serije masters, a je tudi sam v kalifornijski puščavi storil nekaj korakov naprej, v skupno osmem finalu v karieri pa je tretjič ostal brez lovorike. V letu 2021 je slavil na turnirjih v Dohi (trda podlaga) in Münchnu (pesek).

Na lestvici letošnjih izidov je 29-letnik iz Tbilisija napredoval na 15. mesto, na uradni lestvici ATP pa je 27.

* Indian Wells (8.150.470 dolarjev):
– moški:
– finale:
Cameron Norrie (VBr/21) – Nikoloz Basilašvili (Gru/29) 3:6, 6:4, 6:1.