Nekdanja teniška zvezdnica Kim Clijsters še čaka na zmago

Nekdanja teniška zvezdnica Kim Clijsters, ki se to sezono skuša vrniti na turnejo WTA, še čaka na prvo zmago po vrnitvi iz športnega pokoja. Osemintridesetletna Belgijka, nekdaj številka 1 svetovnega tenisa, je na turnirju v kalifornijskem Indian Wellsu izgubila dvoboj prvega kroga proti Čehinji Katerini Siniakovi z 1:6, 6:2 in 2:6.

Clijstersova, zmagovalka štirih turnirjev za veliki slam, je za turnir, na katerem je v letih 2003 in 2005 osvojila naslov, prejela posebno povabilo organizatorjev.

“Mislim, da na splošno obstajajo trenutki v moji igri, ko se počutim zelo dobro, in trenutki, ko sem preveč nezanesljiva,”je po dvoboju novinarjem povedala Clijstersova in dodala: “A vse to je del procesa vrnitve. Pot ne bo lahka, a poskušala se bom izboljšati po vsakem dvoboju.”

Vse od lanske vrnitve na turnejo je Belgijka izgubila vseh pet dvobojev med posameznicami; prejšnji teden je izpadla tudi v prvem krogu Chicaga.

Mati treh otrok se je po sedemletnem premoru od tenisa vrnila na turnejo WTA v začetku lanskega leta, potem pa si je morala vzeti daljši odmor zaradi operacije kolena in koronske bolezni.