Križniku in Milićevi na OP Avstralije ostaja še nastop v dvojicah

Slovenskima igralcema Maticu Križniku in Eli Nali Milić v svojem prvem nastopu na mladinskem OP Avstralije ni uspelo priti do zmage. Oba slovenska predstavnika se bosta do odmevnejšega rezultata poizkušala prebiti v dvojicah. 

Matic Križnik je prvič nastopil na mladinskem turnirju za Grand Slam. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Preberite tudi:
Pred Križnikom in Milićevo prvi nastop na turnirjih za Grand Slam

Matic Križnik (41. mladinec sveta), je v Avstraliji sploh prvič nastopil na mladinskem turnirju za Grand Slam in bil v obeh nizi zelo blizu uspeha. Proti Atakanu Karahanu (52. mladinec sveta) je v 10. igri prvega niza najprej rešil tri žogice za niz, pri vodstvu s 6:5 pa sam serviral za niz, a se je Turek rešil. Podaljšano igro je dobil s 7:5, v 12. igri drugega niza pa pri vodstvu s 6:5 in 40:15 izkoristil drugo zaključno žogico.

Nekaj več izkušenj z nastopi na mladinskih turnirjih za Grand Slam ima Ela Nala Milić (42.mladinka sveta), ki tokrat proti nasprotnici iz Italije ni imela pravih možnosti. V prvem nizu je Urgesijeva hitro pobegnila na 5:0, v drugem pa do ključnega ‘breaka’ prišla v 8. igri, po kateri je povedla s 5:3.

Tako Križniku kot tudi Milićevi zdaj v Melbournu ostaja še nastop v dvojicah. Matic bo združil moči z Italijanom Federicom Bondiolijem, Milićeva pa z njegovo rojakinjo Francesco Pace. Oba bosta preboj v 2. kolo glavnega dela turnirja lovila v noči iz sobote na nedeljo.

Odprto prvenstvo Avstralije
(Melbourne, trda podlaga, zunaj)

MLADINCI

1. kolo
Križnik M. (Slo) – Karahan A. (Tur) 6:7(5), 5:7
Milić E. N. (Slo) – Urgesi F. (Ita) 1:6, 4:6

Dvojice, 1. kolo
Milic E. N./Pace F. – Fairclough L./Yan Y. [22.1.]
Bondioli F./Križnik M. – Camus C./Demanet E. [22.1.]