Kontaveitova prva polfinalistka, poraženi Čehinji Pliškova in Krejčikova

Estonska teniška igralka Anett Kontaveit je v mehiški Guadalajari v finalu WTA v skupinskem delu visoko, s 6:4 in 6:0, premagala tretjo nosilko Karolino Pliškovo iz Češke. Izgubila je tudi rojakinja slednje in druga nosilka Barbora Krejčikova. Z 2:6, 6:3 in 6:4 jo je ugnala Španka Garbine Muguruza.

Kontaveitova, osma nosilka, si je tako kot prva v Guadalajari že zagotovila polfinale, možnosti za to pa imajo še vse preostale igralke v skupini, Muguruza ter obe Čehinji.

Estonka je v skupini Teotihuacan dosegla dvanajsto zaporedno zmago, pred prihodom v Mehiko je namreč dobila turnirja v Moskvi in Cluj-Napoci, nato pa je na finalu WTA ugnala še letošnjo zmagovalko Roland Garrosa Krejčikovo.

“Zelo sem vesela preboja v polfinale. Pred današnjem dvobojem nisem razmišljala, da tekmice v prejšnjih štirih tekmah nisem premagala. Vsakič, ko stopiš na igrišče, je namreč nova priložnost, preteklost ni pomembna,” je po dvoboju s Pliškovo povedala Kontaveitova. Le 57 minut je potrebovala za slavje nad Pliškovo, kar pomeni, da je dobila 24 od njenih 29 zadnjih dvobojev.

Španka Muguruza pa je imela veliko več dela, da je ohranila upanje za polfinale. Dokaj prepričljivo je izgubila prvi niz s Krejčikovo v drugem pa dvignila raven igre in z odvzemom servisa povedla s 3:1 in nato s 4:1. Odločala je tretja igra, Muguruza je z “breakom” vodila z 2:1, po 12 minutah desete igre pa je izkoristila šesto točko za odvzem servisa in s tem zmago v dvoboju.