Končano prvo kolo Seniors lige

Širom Slovenije so bile v zadnjih dveh tednih odigrani dvoboji prvega kola Zavarovalnica Triglav Seniors ekipne lige. V vseh kategorijah je prijavljenih kar 30 ekip.

Glede na videno in slišano so prvi koraki v novoustanovljeni ligi uspešni. V ligaškem tekmovanju za vse starostne skupine z bogatim nagradnim skladom nastopa lepo število kakovostnih igralcev in igralk, tako da so tekme na zares visokem nivoju.

Najbolj številčna kategorija je moški 40+, kjer je prijavljenih kar 11 ekip. Med favorite sodi ekipa Savinjski Tornado, ki je v prvem kolu premagala TK Nova Vas s 3 : 1. Za Savinjski Tornado so zmage med posamezniki prispevali Denis Bovhan, Blaž Weiss in Marko Škrjanc, v ekipi pa je tudi Blaž Ručigaj. “Upam, da bo nov format lige uspešen. Skupina 40+ je res številčna in kakovostna. Moram pohvaliti Tenis Slovenijo. V zadnjih letih se je veliko naredilo tudi za rekreativni tenis. Največja težava je, da je vse to težko uskladiti časovno. Vsi imamo obveznosti, službene in družinske. In na koncu je res težko organizirati turnir, kjer bi bili vsi zadovoljni. Potrebuješ namreč cel dan, ob tem pa se je potrebno na turnir še odpeljati. Največja ovira je čas. Tudi sam sem namreč organiziral teniški turnir dvojic. In res je težko vsem iti na roko z žrebom in potekom tekmovanja. Tu TS postopa pravilno. Zdaj bomo videli, kako se bo prijela ta liga. Veselim se novega izziva. Upam, da bomo na koncu vsi zadovoljni v tej zgodbi,“ je pred kratkim za projekt Teniško aktivni povedal Ručigaj. Zanimiv je bil tudi dvoboj med ekipama Top Gun in TD Slovan, ki so ga ljubitelji filma Top Gun dobili s 3 : 1, eno izmed zmag pa je prispeval tudi priznani kirurg Klemen Stražar, ki je s 6 : 1 in 6 : 1 premagal Žigo Hama Kacina.

Edini dvoboj v petčlanski kategoriji 50+ sta odigrala TK Kočevje in Žog’ca. Slednji so zmagali s 3 : 1, za ekipo pa igrata tudi Samo Zakeršnik in Matjaž Končan. TK Domžale so na domačem terenu premagale TK Trbovlje s 3 : 1.

V najmlajši kategoriji moški 20+ so Ločani premagali TK Kočevje s 3 : 0.

Aktivne pa so bile tudi ženske, ki nastopajo v dveh kategorijah. Ena je 20+ & 30+, druga pa 45+. Pri mlajših je v prvem kolu Divas premagala HID z 2 : 1, pri slednjih sta zaigrali tudi uslužbenki Tenis Slovenije Tea Starc in Katarina Obranovič 0’ Dell. V kategoriji 20+ & 30+ je ekipa Diamond Team premagala The Law s 3 : 0. Pri nekoliko starejših pa je ekipa J.I.D. doma izgubila s 3 : 0 proti ekipi Ta Hude, kjer je blestela Lea Sunarič. Rezultat med TK Vrhnika in Penina je bil 2 : 1, edino točko za Penino je priigrala Anja Regent.

Vsi rezultati so dostopni tudi na spletni strani Tenis Slovenije. Kapetani in igralci pa lahko do vseh rezultatov, lestvic in statistik dostopajo tudi na strani https://www.challanger.net. Gre za spletno aplikacijo na kateri se vodi celotno ligaško tekmovanje. Kapetani lahko načrtujejo srečanja, vnašajo rezultate, sprejemajo ali zavračajo predlagane termine in dodajajo avdio-video gradiva.

Naj še enkrat spomnimo, da bodo vse ekipe, v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v play off-u uspele uvrstiti v finale, pridobile tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem Tennis Europe organizacije.

Glavna nagrada je televizijski sprejemnik Philips, ki ga podarja pokrovitelj Big Bang. Srečneža bomo izžrebali na zaključnem mastersu med vsemi prijavljenimi igralkami in igralci. Enomesečno zalogo pijače Red Bull (pločevinka Red Bull-a na dan za vsakega člana izžrebane ekipe) in VIP vstopnice za turnir serije ATP 500 na Dunaju, ki pod pokroviteljstvom Red Bull-a poteka zadnji teden oktobra, pa bomo izžrebali med vsemi prijavljenimi ekipami v Zavarovalnica Triglav Seniors Ligi.

 Vse fotografije se nahajajo v galeriji.