[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 9.6. – 19.6.

Trenutno po Sloveniji poteka državno prvenstvo za igralce v starostnih kategorijah U12 in U16, dogaja se tudi v Kopru, kjer se člani merijo na mednarodnem UTR turnirju. Nič manj pestro ne bo niti v preostalem delu junija. 

Lara Smejkal bo 1. nosilka državnega prvenstva U18. (Foto: ITF)

Z jutrišnjim dnem, 9. junija, se bo začelo še državno prvenstvo za igralce do 12. in 16. leta starosti v B kategoriji. Mlajši bodo moči merili na igriščih ŠRD Max Ljubljana, starejši na TK Top Tenis. Tekmovanji se bosta zaključili predvidoma v ponedeljek, 13. junija, še dan prej bomo dobili tudi zmagovalca mednarodnega UTR turnirja z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev v Kopru.

Vrhunec dogajanja v prihodnjem tednu bo Petrol državno prvenstvo U18, kjer bo vloga 1. nosilca pri fantih pripadala Maju Premzlu (ŽTKMB), pri dekletih pa Lari Smejkal (RADOM). Prvenstvo bo potekalo na igriščih ŽTK Maribor, kjer bodo načrte že omenjenima igralcema poizkušali preprečiti Luka Videnovič, Nejc Škorjanc, Lun Obrul, Pia Marija Rebec, Anamari Žnuderl in še mnogi drugi.

V sredo in četrtek, 15. in 16. junija, se bo odvijal še playoff lige za igralce do 12. leta starosti, medtem ko se bodo igralci v U14 kategoriji merili na Tennis Europe turnirju v Velenju. Znova ne bodo počivali niti seniorji, ki se bodo predstavili na ITF turnirju v Portorožu.