[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 8.1. – 14.1.

Na slovenskih tleh bodo teniško dogajanje v koledarskem letu 2022 odprli tekmovalci v starostni kategoriji Odmev U14. V prihajajočem tednu bomo dobili tudi (nove) državne prvake v starostnih kategorijah U12 in Zala U16. 

Pia Petelinšek bo prva nosilka državnega prvenstva U16. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V mesecu decembru se je zimsko državno prvenstvo 2022 že odvilo v članski konkurenci in v starostni kategoriji Petrol U18. Z nazivom državnega prvaka so se okitili Matic Dimic (TR-KR), Kristina Novak (RADOM), Žiga Švec (ŽTKMB) in Beti Butina Jazbec (ŽTKMB).

Še pred 15. januarjem bomo dobili tudi (nove) državne prvake v starostnih kategorijah U12 in Zala U16. Mlajši tekmovalci se bodo v boj za odmeven rezultat merili na igriščih TK Branik Maribor, medtem ko bodo igralci do 16. leta starosti lovoriko lovili na igriščih TK Center Court in ŠD LTA.

V kategoriji U16 sta se lansko leto naslova državnega prvaka razveselila Matic Križnik (TK-CC) in Anamari Žnuderl (MU-SO), medtem ko sta bila v U12 kategoriji najboljša Svit Suljić (TABRE) in Zoja Peternel (ŠDTŠR). Vsi štirje so z letošnjo zimo pristali v starejši kategoriji, kar pomeni, da naslova ne bodo branili.

V Ljubljani prvi dve nosilki prihajata iz ŽTK Maribor

V kategoriji U16 bodo pri fantih z izjemo Žige Šveca (ŽTKMB) nastopili vsi najboljši. Prvi nosilec turnirja bo Luka Videnovič (TR-KR), kateremu bodo sledili Lukas Marjanovič (SL-LJ), Miha Bajželj (TKMED) in Vid Mohar (GROSU). Pri dekletih bodo z izjemo Lije Mumlek (ŽTKMB) zaigrale vse iz elitne 10-erice. Najvišje postavljene igralke bodo Pia Petelinšek in Nala Kovačič (obe ŽTKMB), Lara Flerin (TR-KR) in Julija Bogatin (LUKAKP).

Vpisna lista – DP Zala U16 fantje (TK Center Court, ŠD LTA)
Vpisna lista – DP Zala U16 dekleta (TK Center Court, ŠD LTA)


Pri U12 znova boj Grubešićeve in Kovačevićeve?

Vse najboljše pričakujejo tudi na igriščih TK Branik Maribor. Aleksej Mulej (MAJA), Matija Kozjak (TK-CC), Peter Škundrič (ŽTKMB), Sergej Videnovič (TR-KR), Una Grubešić (GFTA), Sara Kovačević (MAJA), Brina Milovanović Stamejčič (TKMED) in Hana Peterlin Pahor (BENČ) so le nekatera izmed glavnih imen, ki se bodo potegovala za naslov zimskega državnega prvaka.

Brina, Nika, Una in Sara bodo poizkušale tudi na državnem prvenstvu ponoviti odlične predstave z decembrskega turnirja na igriščih ŠD LTA.

Vpisna lista – DP U12 dečki (TK Branik Maribor)
Vpisna lista – DP U12 deklice (TK Branik Maribor)


Aktivni tudi v kategoriji Odmev U14

Še pred zimskim državnim prvenstvom v kategorijah U12 in U16, ki se bo z glavnim delom turnirja pričelo v ponedeljek, 10. januarja, se bo v Murski Soboti in v Kopru odvijalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Odmev U14.

Vpisna lista – Odmev U14 dečki A in B (TK Murska Sobota)
Vpisna lista – Odmev U14 deklice (TK Luka Koper)