[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 2.7. – 10.7.

Tudi s prehodom v mesec julij na slovenskih teniških igriščih ne bo nič manj dogajanja. Med drugim bomo znova na delu videli tudi najmlajše slovenske teniške upe. 

Matic Dimic se bo preizkusil na domačem WTT turnirju v Velenju. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Igralce v starostni kategoriji U8 – U11 smo nazadnje spremljali v začetku junija na dogodku Igrajmo tenis! v Športnem centru Millenium v ljubljanskem BTC-ju. Tokrat se bodo predstavili na igriščih TK Celje, in sicer v soboto in nedeljo, 2. in 3. julija. V soboto ali najkasneje v nedeljo se načrtuje tudi zaključek Tennis Europe U14 turnirja v Portorožu in Telemach članskega državnega prvenstva na igriščih TK Branik. 

Že v ponedeljek, 4. julija, se bo na Otočcu (TK Krka Otočec) začel mednarodni Tennis Europe turnir za igralce do 12. leta starosti. Na turnirju se bo predstavilo tudi veliko slovenskih igralcev, med drugim tudi Nika Kožuh, Tinkara Novak, Nera Andrejaš, Stefan Djokić, Jaka Brolih in David Čeč. 

Dan kasneje, v torek, 5. julija, se bo začel tudi profesionalni turnir serije WTT z nagradnim skladom 15.000€ v Velenju. Na prijavno listo sta kot kvalifikanta zaenkrat prijavljena tudi Slovenca Matic Dimic in Luka Miklavčič. Zadnjo besedo v prihodnjem tednu bodo na Petrol odprtem prvenstvu Velenja imeli igralci do 18. leta starosti.