[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 12.2. – 14.2. (spletni prenos)

V prihajajočem vikendu se bodo tekmovanja pod okriljem Tenis Slovenije odvijala v Mariboru, Medvodah in Celju. Na edinem februarskem turnirju se bodo v boj za odmeven rezultat podali igralci in igralke v starostnih kategorijah U12 in U16. Tekme mlajših deklet iz Medvod bo možno spremljati tudi v živo prek spletnega prenosa. 

Nika Perić bo na OP Celja nastopila kot 2. nosilka turnirja. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Teniški klub Celje bo predvidoma od petka do ponedeljka gostil Zala OP Celja U16 za dekleta. Turnirja se bo udeležila Pia Petelinšek, igralka, ki na Tenis Slovenija lestvici v kategoriji U16 zaseda 1. mesto. Predstavnici ŽTK Maribor bo v Celju pripadala vloga 1. nosilke turnirja, na spodnji strani žreba se bo kot 2. nosilka v boj za odmeven rezultat podala Nika Perić (ŠD_LOK). Na turnirju bodo med drugim zaigrale tudi Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ), zmagovalka zadnjega U18 turnirja, Alja Senica (ŽTKMB), ki se je januarja izkazala s prebojem v polfinale zimskega državnega prvenstva U16, Zala Bizjak (CTA) in še kar nekaj odličnih igralk.

Fantje U16 se bodo tokrat za naslov pomerili na igriščih TK Branik Maribor, kjer bo vloga 1. nosilca pripadala igralcu TK Center Court Gašperju Matijašiču. Ob njem bodo svojo priložnost na turnirju iskali tudi Nikolas Car (TR-KR), Rocco Bukovec (ŽTKMB), Blaž Šteblaj (SL-LJ), Marko Retelj (OTOČE) in med drugim tudi Žiga Šeško (ASLIT).

Prijavna lista: Zala OP Maribora – fantje U16 (TK Branik Maribor)
Prijavna lista: Zala OP Celja – dekleta U16 (TK Celje)

Dvoboji iz Medvod v živo prek spletnega prenosa

Istočasno s turnirjema v starostni kategoriji U16 se bosta na igriščih ŽTK Maribor in TK Spin Medvode odvijala tudi turnirja v starostni kategoriji U12. Una Grubešić (GFTA), Sara Kovačević (MAJA), Brina Milovanović Stamejčič (TKMED), Hana Peterlin Pahor (BENČ), Nika Štor (RAVNE) in ostale najboljše igralke rojene leta 2010 ali kasneje, se bodo za zmago pomerile v Medvodah, kjer bodo znova postavljene tudi spletne kamere.

SPORTCAMS – Tenis Slovenija
Povezava do spletnega prenosa (kliknite za prevezavo)

Na Štajerskem bodo tekmovali dečki v starostni kategoriji U12. Na turnir so prijavljeni vsi igralci iz elitne 10-erice, kateri poveljuje zimski državni prvak Peter Škundrič (ŽTKMB), sledijo pa mu Sergej Videnovič (TR-KR), Matija Kozjak (TK-CC), Aleksej Mulej (MAJA). Najmlajši od prijavljenih je leta 2013 rojeni Vid Pušlar (OL-LJ).

Prijavna lista: OP Maribora – dečki U12 (ŽTK Maribor)
Prijavna lista: OP Medvod – deklice U12 (TK Spin Medvode)