Kasatkini ruski četrtfinalni obračun v Parizu

Ruska teniška igralka Darja Kasatkina je v ruskem četrtfinalnem dvoboju odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu s 6:4 in 7:6 (5) premagala Veroniko Kudermetovo in se na turnirjih za grand slam uvrstila v svoj prvi polfinale, v katerem se bo pomerila ali s prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek ali Američanko Jessico Pegula.

Petindvajsetletna Kasatkina, 20. igralka na svetovni jakostni lestvici, je na največjih turnirjih tretjič igrala četrtfinalni obračun, prvič po letu 2018. Z vrstnico in rojakinjo sta bili sicer izenačeni, a je imela Kasatkina v odločilnih trenutkih mehkejšo roko.

“Videli ste, da je bila tekma res živčna in napeta, še posebej tie-break. Obe sva bili živčni, očitno Veronika še malo bolj,” je po zmagi dejala Kasatkina, nekdanja zmagovalka Pariza v mladinski konkurenci.

Kudermetova je bila v svojem prvem četrtfinalu na velikih turnirjih, storila pa je kar 50 neizsiljenih napak, enkrat več kot tekmica.

Kasatkina je pri izidu 5:4 v drugem nizu že servirala za zmago, a izgubila dve zaporedni igri, po katerih je zahtevala zdravniški odmor. Pozneje ji je uspelo izenačiti in nato še dobiti skrajšano igro.