Kaja Juvan za glavnega trenerja izbrala Zorana Krajnca

Teniška igralka Kaja Juvan, trenutno s 60. mestom na lestvici WTA druga najboljša Slovenka, je po slovesu belgijskega trenerja Phillipa Dehaesa hitro izbrala glavnega trenerja, s katerim bo sodelovala v prihodnje. Pomagal ji bo slovenski strokovnjak Zoran Krajnc, ki je že pred kratkim postal del štaba 21-letne Ljubljančanke, piše današnje Delo.

Slovenka je z Belgijcem sodelovala od aprila lani, pred tem je bil njen trener najdlje Robi Cokan, pol leta pa tudi Španec Antonio Baldellou-Estevan. Pred kratkim se je njeni trenerski ekipi pridružil Krajnc.

Ptujčan, star 58 let, je bil dolgoletni trener Tamare Zidanšek, trenutno z 58. mestom prve Slovenke na lestvici WTA.

Juvanova je v nedeljo nastopila na turnirju v nemškem Bad Homburgu, a je izpadla v prvem krogu, potem ko je predala dvoboj proti Italijanki Lucii Bronzetti.

Pod vodstvom Dehaesa se je maja razveselila prvega finala na turnirjih WTA, in sicer v Strasbourgu, v katerem pa je po hudem boju morala priznati premoč favorizirani Nemki Angelique Kerber.

A v želji po še opaznejšem napredovanju v drugem delu sezone, v katerem sta med drugim še dva turnirja za grand slam v Londonu in New Yorku, jeseni pa tudi nov reprezentančni izziv proti Kitajski v pokalu Billie Jean King, je zdaj združila moči s Krajncem, piše Delo.

Za telesno pripravljenost Ljubljančanke bosta še naprej skrbela Miran Kotnik in slovaški kondicijski trener Maroš Molnar.