Kaja Juvan v St. Petersburgu uspešno mimo prve kvalifikacijske ovire

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v St. Petersburgu uspela prebiti v 2. kolo kvalifikacij turnirja serije WTA 500. Ljubljančanka bo za mesto v glavnem delu turnirja morala premagati še dve tekmici.

Kaja Juvan nastope v St. Petersburgu odprla z zmago. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kot prva se je Kaji Juvan poizkušala zoperstaviti domačinka Vitalia Diatchenko, ki na WTA lestvici zaseda 125. mesto. V prvem nizu ni imela nikakršnih možnosti. Osvojila je le eno igro, še v tisti pa morala rešiti dve žogici za ‘break’.

Bolj izenačeni sta bili igralki v drugem nizu, ko je Rusinja stik z Juvanovo držala do rezultata 4:4. V 9. igri niza je Slovenka najprej povedla s 40:0, nasprotnica je rezultat uspela poravnati na 40:40, nato pa do konca tekme osvojila le še dve točki.

Kot druga bo Juvanovi nasproti stala 21-letna Rusinja Ekaterina Shalimova. Igralka, ki na WTA lestvici zaseda 421. mesto, je v 1. kolu kvalifikacij s 6:3 in 6:3 premagala rojakinjo Anastasio Tikhonovo. V primeru zmage se bo Kaja za mesto v glavnem delu turnirja pomerila proti boljši iz obračuna McNally C. – Kalinskaya A.

WTA 500 St. Petersburg (Rusija, trda podlaga, dvorana)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Diatchenko V. (Rus) 6:1, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Shalimova E. (Rus) [6.2.]