Kaja Juvan pripravila presenečenje v prvem krogu Wimbledona

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v prvem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu pripravila presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:3. Za Juvanovo je to prva zmaga letos na travnati podlagi, medtem ko je 23. nosilka iz Brazilije ta mesec dobila turnirja serije WTA v Birminghamu in Nottinghamu.

Juvanova se ni ustrašila izziva proti igralki, ki je pred Wimbledonom igrala sijajno in med drugim prejšnji teden nastopila tudi v polfinalu Eastbourna. V prvem nizu je igrala bolje od Brazilke in prišla do treh priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je njena tekmica ostala brez. Tretjo žogico za niz je v deseti igri 21-letna Ljubljančanka tudi izkoristila in povedla.

V drugem je hitro do prvega “breaka” prišla tudi Haddad Maia. Triindvajseto nosilko je to nekoliko sprostilo, zaigrala je bolj agresivno in si priigrala odločilno prednost. Juvanova je sicer pretila v igri, ko je Brazilka servirala za niz, a ji preobrat ni uspel.

V odločilnem tretjem nizu je takoj do prednosti 3:0 prišla Juvanova. Čeprav je Brazilka ustvarjala pritisk, se 62. igralka lestvice WTA ni dala in po uri in 56 minutah dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogico na servis tekmice.

To je bila sploh prva zmaga Juvanove na letošnjih travnatih turnirjih. Lani je v Wimbledonu v prvem krogu ugnala kasnejšo olimpijsko prvakinjo Švicarko Belindo Benčič in se prebila do tretjega kroga, kjer jo je izločila Američanka Coco Gauff. Za tokratni preboj v tretji krog pa bo morala ugnati boljšo iz obračuna med Avstralko Maddison Inglis in Madžarko Dalmo Galfi.

Od Slovenk bo svoj dvoboj danes odigrala še Tamara Zidanšek. V tem trenutku se meri z Madžarko Panno Udvardy.

* Wimbledon (47 milijonov evrov):
– ženske, 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Beatriz Haddad Maia (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2.