Kaja Juvan po maratonskem dvoboju zapušča Rim, konec tudi za Zidanškovo

Slovenskima teniškima igralkama Tamari Zidanšek in Kaja Juvan se na WTA 1000 turnirju v Rimu ni uspelo prebiti v 2. kolo glavnega dela turnirja. Bližje temu uspehu je bila Juvanova, ki je imela proti Kazahstanki na voljo tudi dve zaključni žogici. 

Kaja Juvan tako blizu, a tako daleč. (Foto: ITF)

Kot prva od Slovenk se je na v ponedeljek na igrišče podala Tamara Zidanšek (24. na WTA), ki se je še drugič v karieri pomerila proti Darii Kasatkina (23. na WTA). Za razliko od obračuna v Moskvi leta 2018, ko je Kasatkina veljala celo za igralko elitne 10-erice, se je tokrat zmage veselila Rusinja.

Zidanškova je tako prvi kot tudi drug niz začela preslabo, da bi se na koncu še lahko vrnila v igro za zmago. V prvem nizu je Rusinja pobegnila na 3:0, v drugem celo na 4:0. Bližje morebitnemu povratku je bila Konjičanka v zaključku drugega niza, ko se je zdelo, da bi se obračun lahko podaljšal, a Kasatkina je dvoboj vendarle uspela zaključiti brez večjih pretresov.

Putintseva v najtežjih trenutkih “hladna kot špricer”

Bližje zmagi je bila Kaja Juvan (85. na WTA), ki se je prav tako drugič merila proti Kazahstanki Yulii Putintseva (40. na WTA). Igralki sta v Rimu uprizorili pravo borbo in se na igrišču zadržali več kot 3 ure.

Slovenka je z odličnim drugim nizom tekmo popeljala v tretji niz, v katerem je sprva bolje kazalo nasprotnici. Putintseva je vodila s 4:2, Juvanova pa je s tremi zaporednimi osvojenimi igrami prišla do vodstva s 5:4. V 10. igri niza je na servis Kazahstanke z nekaj odličnimi udarci prišla do dveh povezanih žogic za zmago (15:40), a ko je bilo najtežje, je Putintseva odigrala hladnokrvno. Prvo žogico za zmago je rešila z odličnim začetnim udarcem, drugo z neubranljivo backhand paralelo. Momentum se je preselil na stran Yulie, ki je v 12. igri preprečila vrnitev Slovenke in tekmo dobila s 7:5, 4:6 in 7:5.

WTA 1000 Rim
(Italija, 2.527.250$, pesek, zunaj)

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/11) – Alvisi E. (Ita/WC) 6:2, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/11) – Parrizas-Diaz N. (Špa/4) 1:6, 7:6(2), 6:4

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Kasatkina (Rus) 4:6, 3:6
Juvan K. (Slo/Q) – Putintseva Y. (Kaz/Q) 5:7, 6:4, 5:7

Dvojice
1. kolo: Guarachi A./Klepač A. – prosto
2. kolo: (4)Guarachi A./Klepač A. – Christian K./Han X. Y. [11.5.]