Juvanova v Indian Wellsu uspešno čez kvalifikacije, Bedene se bo vrnil proti Poljaku

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Indian Wellsu zaradi predaje nasprotnice predčasno dobila tekmo 2. kola kvalifikacij in se tako v glavnem delu turnirja serije WTA 1000 pridružila Tamari Zidanšek. 

Kaja Juvan v Indian Wellsu uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tekma 2. kola kvalifikacij med Kajo Juvan in Lesio Tsurenko je trajala 40 minut, skupno pa je bilo odigranih le šest iger. Slovenka si je prav v vseh igrah na servis nasprotnice priigrala vsaj eno ‘break’ žogico. Ukrajinka je rezultat še uspela izenačiti na 3:3, nato pa je obračun predala.

21-letna Ljubljančanka se je tako že v svojem prvem nastopu v Indian Wellsu uspela prebiti v glavni del turnirja. Tudi žreb je bil za Juvanovo ugoden, saj ji je za nasprotnico v 1. kolu namenil 94. igralko sveta Oceane Dodin iz Francije.

V sredo na igrišče Klepačeva, Bedene po vsej verjetnosti v četrtek

Kajo Juvan v sredo čaka za počitek in pripravo na naslednjo tekmico, bo pa od Slovenk na igrišče stopila Andreja Klepač, ki bo skupaj z Darijo Jurak Schreiber odigrala tekmo 1. kola dvojic proti navezi Chan H-C./Linette M. Za Primorko bo to sploh prva tekma po letošnjem OP Avstralije.

Še daljši je bil izostanek Aljaža Bedeneta, ki bo v Indian Wellsu nastopil prvič po osmih mesecih. Žreb mu je za nasprotnika v 1. kolu glavnega dela turnirja namenil 75. igralca sveta, 26-letnega Poljaka Kamila Majchrzaka. 

WTA 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Maria T. (Nem) 7:5, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Tsurenko L. (Ukr) 3:3*

1. kolo
Zidanšek T. (Slo/19) prosto
Juvan K. (Slo/Q) – Dodin O. (Fra) [10.3.]

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – Bondar A./Martić P.

Dvojice
1. kolo: (4)Klepač A./Jurak D. – Chan H-C./Linette M. [9.3.]


ATP 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo/PR) – Majchrzak K. (Pol) [10.3.]