Juvanova kot srečna poraženka do nastopa na Kanarskih otokih

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan bo nastopila v glavnem delu žreba na turnirju na Kanarskih otokih, je zapisano na uradni spletni strani turnirja. Dvajsetletna Ljubljančanka je sicer v nedeljo v teniškem centru Abama izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij proti domačinki Alioni Bolsovi Zadoinov s 6:4, 6:7 (6), 6:7 (5).

Zaradi odpovedi Švedinje Rebecce Peterson bo tako Juvanova nastopila v prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 203.000 evrov. Danes se bo pomerila s Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo (90. na lestvici WTA). Dvoboj bo na vrsti okoli 16.30.

Petersonova bi morala biti prvotno tekmica druge Slovenke na tem turnirju posameznic, druge nosilke Tamare Zidanšek. Triindvajsetletna Konjičanka se bo namesto nje v prvem krogu okoli 18. ure pomerila z Romunko Jaqueline Cristian (108. WTA).

Na turnirju na največjem kanarskem otoku bo v konkurenci dvojic nastopila še Andreja Klepač. Koprčanko s Hrvatico Darijo Jurak prvi nastop čaka v torek proti ameriško-britanski navezi Emina Bektas/Tara Moore.