Grega Žemlja: “V letu 2021 so bili vzponi in padci”

V tokratnem Facebook pogovoru je sodeloval Grega Žemlja. Selektor moške reprezentance je spregovoril o letu 2021, o reprezentančni prihodnosti in izzivih s katerimi se soočajo mladi teniški igralci in igralke v Sloveniji.

Grega Žemlja (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

“V letu 2021 so bili vzponi in padci. V vseh pogledih. Tudi zaradi nadaljevanja koronavirusa. Z reprezentanco smo odigrali solidno tekmo v Davisovem pokalu. Priprave so bile uspešne, med seboj smo se še bolj povezali in upam, da se bo ta trend nadaljeval. Začetek dela z reprezentanco je pozitiven, zdaj pa že gledam naprej. Trenutno smo na razpotju. Imamo tri igralce (Bedene, Kavčič, Rola), ki imajo izkušnje in upam, da bodo še naprej prisotni, hkrati pa se zavedam, da bo v projekt Davisov pokal kmalu potrebno vključiti tudi mlade igralce. Nekateri so že dobili priložnost proti Paragvaju. Zmes izkušenj in mladosti je vedno dobrodošla v reprezentanci,” je uvodoma dejal Žemlja.

Nato je spregovoril o delu mladih in njihovem odnosu do treninga v Sloveniji: “Opažam padec v trenažnih procesih oziroma treningih. Zdi se mi, da smo v preteklosti več trenirali in tudi bolj zaupali trenerjem. Se podrejali njihovim planom. Zdaj pa se mladi igralci bolj ukvarjajo s problemi izven teniških igrišč. Imajo večje pomisleke. Zdi se mi, da so zaradi tehnologije, ki jih obkroža, manj vpleteni v sam športni proces. Pogrešam več predanosti, dela, zaupanja in več vpletenosti v šport tudi izven teniških igrišč,” je dejal Žemlja, ki je med drugim spregovoril tudi o Boru Artnaku in Sebastianu Dominku, dotaknil pa se je tudi prihajajočega dvoboja v Davisovem pokalu. Tekmec je Čile, za katerega igra trenutno 17. igralec na svetu Cristian Garin.

Več pa v POSNETKU.