Del Potro se namerava vrniti februarja v Buenos Airesu

Argentinski teniški zvezdnik Juan Martin del Potro je sporočil, da se bo na turnejo serije ATP vrnil februarja na domačem turnirju v Buenos Airesu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Triintridesetletnik iz Tandila ni igral vse od leta 2019.

Od takrat je prestal štiri operacije kolena, zadnjo marca letos. Po dolgem okrevanju je nekdanji zmagovalec OP ZDA (2009) danes najavil povratek med teniško elito na peščenem turnirju v argentinski prestolnici. Ta bo na sporedu od 14. do 20. februarja prihodnje leto.

“So dnevi, ki so boljši od drugih, a vseskozi treniram z upanjem, da se prihodnje leto vrnem na tekmovanja. Bilo bi odlično, če bi se vrnil na teren v Buenos Airesu, nato pa zaigral še v Rio de Janeiru,” je na Instagramu sporočil visokorasli Argentinec.

Nekdanja številka tri moškega tenisa ter dvakratni dobitnik kolajne na olimpijskih igrah je imel v karieri ogromno težav s poškodbami. Najprej ga je dlje časa na začetku in sredi prejšnjega desetletja mučilo zapestje, v zadnjih letih pa koleno.

Zaradi daljše odsotnosti je del Potro trenutno 755. igralec lestvice ATP, zadnji dvoboj pa je odigral na travnatem turnirju v Queen’s Clubu sredi junija 2019, ko je premagal Kanadčana Denisa Shapovalova.