Cicipas vprašljiv za zaključni turnir

Grški teniški zvezdnik Stefanos Cicipas je moral zaradi poškodbe roke predčasno končati današnji obračun drugega kroga zadnjega mastersa sezone proti Avstralcu Alexeiju Popyrinu. Grk je trenutno vprašljiv za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice. Ta bo na sporedu od 14. novembra v Torinu.

Cicipas je danes obračun proti Popyrinu sklenil predčasno pri izidu 4:2 v korist Avstralca. Po dvoboju je dejal, da ga poškodba v predelu komolca in podlakti muči že nekaj časa.

“Tekme še nikoli v življenju nisem predal, danes pa sem to moral storiti. Pred naslednjim turnirjem sem raje previden. Zaključni turnir je zame eden pomembnejših, s to poškodbo pa se ukvarjam že nekaj časa,” tretjega nosilca turnirja v Parizu citira francoska tiskovna agencija AFP.

“Vse huje je v zadnjih dneh, zato želim le zaščititi roko. Med dvobojem sem začutil bolečino in nisem želel, da postane hujša, kot je zdaj. Vem, kako se temu zoperstaviti, a igranje in treniranje v tem trenutku ne pomagata,” je še razlagal po dvoboju.

“Storil bom vse, da bom igral v Torinu. Prepustil se bom najbolj usposobljenim ljudem, poslušal vse najboljše nasvete. Vse, da bom spet 100-odstoten,” je še sklenil Cicipas.

V tej sezoni je Atenčan dobil 55 dvobojev in osvojil dva turnirja, in sicer v Monte Carlu in Acapulcu. Igral je tudi v finalu OP Francije, kjer je proti Srbu Novaku Đokoviću že vodil z 2:0 v nizih, a nato izgubil.

Danes je sicer v Parizu proti španskemu najstniku Carlosu Alcarazu izpadel Italijan Jannik Sinner, ki po porazu s 6:7 (1), 5:7 nima več možnosti za nastop na zaključnem turnirju. V boju za dve mesti za Torino tako ostajajo Norvežan Casper Ruud, Britanec Cameron Norrie in Poljak Hubert Hurkacz.

Danes je izpadel tudi peti nosilec, Rus Andrej Rubljov, s 7:5, 7:6 (2) ga je ugnal Američan Taylor Fritz.