Bartyjeva, Sabalenka in Krejčikova že udeleženke WTA-finala

Branilka naslova Avstralka Ashleigh Barty, Belorusinja Arina Sabalenka in zmagovalka odprtega teniškega prvenstva Francije, Čehinja Barbora Krejčikova, so si že zagotovile nastop na finalu WTA, kjer se zberejo najboljše teniške igralke sezone.

Kot so danes še sporočili z Mednarodne teniške zveze, se bo sklepni turnir v mehiški Guadalajari začel 8. novembra. Prvotno bi moral biti na sporedu v kitajskem Shenzhenu, a so zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanje na Kitajskem odpovedali, nadomestila pa ga bo ta znana destinacija. Lani finala zaradi pandemije covida-19 ni bilo.

Izbor Guadalajare je bil deležen številnih kritik, tudi Bartyjeve, saj mesto leži na 1500 metrih nadmorske višine in zaradi tega za vse nastopajoče ob koncu sezone pomeni dodatno telesno obremenitev.

“Zame je velika čast, da sem se uvrstila med najboljših osem igralk sezone,” ki pa se s trenerjem Craigom Tyzzeerjem še dogovarja, ali bi v Mehiko sploh potovala. Oba menita, da je igralka že povsem izčrpana, zato je izbor Guadalajare po trenerjevem mnenju, ki ga navaja tiskovna agencija AP, “smešen”.

Slovenke za preboj med najboljših osem igralk sezone nimajo možnosti.