Badosa že v polfinalu, Klepačeva znova igra ponoči

Španska teniška igralka Paula Badosa je druga polfinalistka zaključnega turnirja serije WTA v mehiški Guadalajari. Po dveh zmagah si je namreč že zagotovila prvo mesto v skupini Chichen Itza. Edina slovenska predstavnica v Mehiki Andreja Klepač bo odločilni dvoboj za napredovanje med najboljše štiri v dvojicah igrala v noči na ponedeljek.

Petintridesetletno Koprčanko skupaj s Hrvatico Darijo Jurak čaka obračun proti ameriško-nizozemski navezi Nicole Melichar-Martinez/Demi Schuurs. Na sporedu bo v ponedeljek ob 4. uri po slovenskem času. Le zmaga Slovenko in Hrvatico pelje v polfinale. Drugi par v skupini Tenochtitlan bo Shuko Aoyama/Eni Shibahara – Sam Stosur/Shuai Zhang. Japonki sta si že zagotovili napredovanje.

V posamičnem delu sta si napredovanje med najboljše štiri že zagotovili Estonka Anett Kontaveit v skupini Teotihuacan ter ponoči še Paula Badosa v skupini Chichen Itza.

Španka, ki je dosegla osmo zaporedno zmago, je v obračunu drugega kroga ugnala Grkinjo Mario Sakari s 7:6 (4), 6:4 in si po drugem obračunu že zagotovila prvo mesto v skupini.

Drugi današnji dvoboj je dobila Belorusinja Arina Sabalenka, ki je bila z 2:6, 6:2, 7:5 boljša od Poljakinje Ige Swiatek. Slednja nima več možnosti za napredovanje v polfinale.

Danes bosta v prvi skupini še češki obračun med Barboro Krejčikovo in Karolino Pliškovo ter špansko-estonski dvoboj med Garbine Muguruza in Anett Kontaveit.

* Guadalajara, finale WTA:
– skupinski del:
Paula Badosa (Špa) – Maria Sakari (Grč) 7:6 (4), 6:4;
Arina Sabalenka (Blr) – Iga Swiatek (Pol) 2:6, 6:2, 7:5;

- lestvica:
Paula Badosa (Špa)   2  2 0  4:0  2
Maria Sakari (Grč)   2  1 1  2:2  1
------------------------------------------
Arina Sabalenka (Blr)  2  1 1  2:3  1
Iga Swiatek (Pol)    2  0 2  1:4  0