Aljaž Bedene izgubil tudi drugi dvoboj po vrnitvi

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je izpadel v prvem krogu turnirja serije masters 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 8,5 milijona dolarjev. Po skoraj dveh urah igre je moral priznati premoč Francozu Ugu Humbertu (45. na lestvici ATP), ki je slavil s 6:3, 3:6 in 6:3.

Za 32-letnega Ljubljančana je bil to drugi dvoboj po več kot polletni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav. Na prejšnjem turnirju v Indian Wellsu v prvi polovici marca je izgubil proti 75. igralcu na svetu, Poljaku Kamilu Majchrzaku.

Na turnirju WTA v Miamiju nastopata tudi Tamara Zidanšek in Andreja Klepač. Zidanškova je med posameznicami 19. nosilka in se bo danes zvečer po slovenskem času pomerila z Rusinjo Vero Zvonarjovo, ki se je na glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. Konjičanka se bo predstavila tudi med pari, in sicer z Italijanko Jasmine Paolini, zmagovalko turnirja WTA lani v Portorožu.

Med dvojicami bo zaigrala tudi Andreja Klepač s stalno partnerko Darijo Jurak s Hrvaške, s katero sta peti nosilki turnirja.